به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله حسینیبوشهری امروز در گردهمایی مبلغان زنجان در حسینیه اعظم این شهر ابراز داشت: کسب علم، تهذیب، تبلیغ و تلاش برای اجرای احکام دین مسئولیتهای کلیدی روحانیت به شمار میرود.
وی کسب علم و پیبردن به ظرافتهای دینی و دستیابی به ژرفنگری در این عرصه را در گرو جدیت و پشتکار بالا دانست و افزود: همزمان باید به آنچه میآموزیم عمل کنیم زیرا مقتدای جامعه، تنها به علمش شناخته نمیشود، بلکه قبل از هر چیز و بیش از هر چیز، رفتارش مهم است کما اینکه دینداری مردم در طول تاریخ به علت رابطه روحانی با خدا بوده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: علما و روحانیون با همین عبا و قبای ساده به میدان آمده و مجاهدت کردند و بعضا همچون شیخ فضلالله نوری بالای دار رفتند.
وی، با بیان اینکه روحانیون لباس خود را کفن خود در راه ارزشهای الهی میدانند گفت: تمام آبروی یک روحانی فدای دین خداست و این باور، روحانی را صبور و شکیبا میکند.
آیتالله حسینیبوشهری نقش علما در هدایت مردم را عاملی برای ترفیع درجه ایشان در روز قیامت دانست و خاطرنشان کرد: تلاش در جهت اجرای احکام خدا از رسالتهایی است که به طور خاص در عصر کنونی بیش از پیش جلوه کرده است.
وی با اشاره به حق متقابل حوزه و انقلاب اسلامی گفت: خاستگاه انقلاب، فیضیه، و حوزه علمیه بود و حوزه نیز به برکت انقلاب اسلامی از تریبونهای میلیونی استفاده میکند؛ در گذشته ما را به مراکز آموزشی و نظامی راه نمیدادند اما امروز درهای دانشگاهها، مراکز علمی و دستگاه قضایی به روی روحانیت باز شده و این یک فرصت طلایی است.
امام جمعه قم به طراحیهای دشمن در عرصه فرهنگی اشاره و تصریح کرد: تخریب، تحمیل و تسلیم سه مرحله دشمن در این عرصه است به طوری که آنها به دنبال تخریب فرهنگ خودی و تحمیل فرهنگ خودشان هستند تا جوانان ما دستهایشان را به نشانه تسلیم در برابر الگوهای غربی بالا ببرند و بسیاری از آسیبهای اجتماعی در جامعه اسلامی در اثر همین تخریب و تحمیل فرهنگی بوده است.
وی ادامه داد: با تمام این اوصاف در هیئتهای عظیم تبلیغی در مناسبتهای مختلف مخاطبان از قشرهای مختلف وفاداری خود به باورهای دینی را به نمایش میگذارند که از جمله آنها آیین باشکوه عزاداری در حسینیه اعظم زنجان است، اما روحانیت میتواند با برنامهریزی و تدبیر از تاثیرگذاری تبلیغی بیشتری در همین مناسبتها برخوردار شود.
آیتالله حسینیبوشهری با بیان اینکه اسلام با هنر تبلیغ رشد کرده است، بایستههای تبلیغی را مورد تاکید قرار داد و گفت: پیامبر عظیمالشان اسلام از هنر خطابه و منبر بهرهمند بودند و علمای شیعه نیز در طول تاریخ همین رویه و سیره را دنبال کردند و حتی علمای دارای منصب مرجعیت افتخارشان این بوده است که منبر بروند و مردم را هدایت کنند امروز نیز همه طبقات روحانی باید به منبر و خطابه اهتمام داشته باشند.
وی با بیان اینکه پیامبر(ص) در یکی از توصیههای تبلیغی به «معاذ» بر آموزش قرآن و اخلاق اسلامی تاکید داشتند گفت: پیرو همین توصیه در اعزام مبلغان به نقاط مختلف تاکید میشود؛ در شرایط کنونی نیز ما نباید از تبلیغ در روستاهای دور دست غفلت کنیم زیرا در برخی مناطق محروم با احکام اولیه شرعی آشنا نیستند که شایسته است مسئولان سازمان تبلیغات نقاط محروم را شناسایی و به مبلغان معرفی کنند.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: دستگاههای تبلیغی باید حمایت جدی از مبلغین داشته باشند همچنان که هنگامی که حضرت علی(ع) مالک اشتر را اعزام میکنند، از او حمایت معنوی کرده و به خوبی ایشان را معرفی میکنند.
وی در پایان به شرایط مبلغان اشاره کرد و گفت: خشیت الهی، امانتداری، استقامت در تبلیغ، اخلاص، و بهرهمندی از اطلاعات لازم بسیار ضروری است.
آیتالله حسینیبوشهری گفت: مبلغان در منابر حسینی تنها به رسالت امر به معروف و نهی ازمنکر اکتفا نکنند و مرثیهخوانی داشته باشند.